Realizacje

Zielona Ściana w części wspólnej Business link

  • Firma: Business Link

  • Miasto: Kraków

  • Strefa: kuchnia i strefa relaksu

  • Rok: 2018

  • Metraż: 16m2

Firma SKANSKA S.A. zaprosiła nas do współpracy przy aranżacji wnętrza biura Business Link. Klientowi zależało na urozmaiceniu projektu wnętrza i wypełnieniu nowoczesnej, jasnej i przestronnej przestrzeni biurowej naturalną roślinnością. Uzyskaliśmy taki efekt dzięki aranżacji symetrycznych ścian z żywą zielenią o łącznej powierzchni 16m2. Pomiędzy nimi została wydzielona przestrzeń do przechowywania gdzie udało się jednocześnie wyeksponować nazwę firmy oraz budynku High 5.

Do projektu wertykalnych ogrodów wykorzystaliśmy różnorodne gatunki żywych roślin, co pozwoliło na uzyskanie efektu nieregularności i głębi typowej dla form organicznych. W gąszczu zieleni przebijają się okazy o charakterystycznych rozłożystych liściach i niejednorodnej teksturze. Projekt roślinności został przygotowany na podstawie analizy środowiska wewnętrznego, tak aby odpowiedni dobór roślin pozytywnie wpływał na otoczenie i ludzi. Naturalnie otoczenie zieleni zakreśliło granice strefy relaksu, w której pracownicy mogą złapać oddech i ukoić zmysły.

Pobierz aplikację:
app store
google play