Realizacje

Zielone ściany sezonowe w kawiarni Pokój na lato

  • Inwestor: Muzeum Powstania Warszawskiego

  • Miasto: Warszawa

  • Termin realizacji: 2016 maj

  • Powierzchnia: 4 m2

Projekt zielonej ściany dla Muzeum Powstania Warszawskiego, a dokładnie dla sąsiadującej kawiarni ‘Pokój na lato’ to było dla nas bardzo przyjemne wyzwanie projektowe. Wykonaliśmy 2 sezonowe ściany z żywych roślin, które znajdują się po obu stronach wejścia do kawiarni. Na jednej z ich pojawił się ptak wykonany ze sklejki – znak warszawskiego pawilonu kulturalno-rekreacyjnego. Na kolejnej zamontowaliśmy napis ze sklejki „Pokój na lato” przez który przebija się roślinność.

W 2017 roku kawiarnia została laureatem 34. edycji konkursu Warszawa w kwiatach w kategorii: Inne formy zieleni miejskiej. Cieszymy się, że roślinne murale popularyzują się i wchodzą do wnętrz kawiarni i restauracji ku uciesze Warszawiaków. 

Pobierz aplikację:
app store
google play